حمل و نقل دریایی
تجارت بین المللی و حمل و نقل دریایی؛ مهمترین خدمات شرکت هنزا ناو دریا
حمل و نقل دریایی محدود به یک نوع محموله خاص نیست. در حال حاضر تجارت بین المللی، شامل مبادله انواع مختلف کالا و مواد اولیه میشود. از مواد غذایی مختلف گرفته تا شن و ماسه معادن مختلف دنیا توسط شرکت های حمل و نقل دریایی جابهجا میشوند. شرکت هنزا ناو دریا به واسطه ارتباط گسترده با خطوط کشتیرانی دنیا، انواع مختلف شناور مناسب برای حمل هر نوع ماده و کالا را فراهم میکند. تجهیزات الکترونیکی، ماشین آلات صنعتی، انواع مواد اولیه صنعتی، مواد شیمیایی و پتروشیمی یا حتی صادرات مواد غذایی، چوب و کاغذ تحت پوشش خدمات هانزا هستند.
حمل دریایی بار به بندرهای بزرگ دنیا؛ ارسال محموله به نقاط مختلف دنیا
تقریبا همه کشورهایی که به یک پهنه آبی دسترسی دارند، عضوی از شبکه حمل و نقل بین المللی دریایی هستند. ارتباطات تجاری دریایی بین کشورهای مختلف، باعث ایجاد مسیرهای خاص آبی در دریاها و اقیانوسها شده است. حمل دریایی به مقصدهای مهم تجاری و واردات کالا از شرکتهای مختلف توسط شبکه بزرگی از خطوط کشتیرانی انجام میشود. شرکت هنزا ناو دریا به عنوان یک شرکت حمل و نقل دریایی، نقل وانتقال دریایی محمولهها را توسط بزرگترین شرکتهای ترابری دنیا انجام میدهد و امکان ارتباط کسبوکارهای بینالمللی و صنایع داخلی با بنادر مختلف دنیا از شرق آسیا تا اروپا فراهم شده است.
حمل و نقل آبی یک روش برای جابهجایی کالا و مواد مختلف بین کشورهای دنیاست که توسط شرکت حمل و نقل دریایی انجام میشود. روش حمل و نقل دریایی برای تجارت بین المللی امکان تجارت با دوردستترین کشورهای دنیا را فراهم میکند. انواع مختلف شناور توسط یک شرکت باربری بین المللی برای عبور از دریا، دریاچه، اقیانوس، کانال و رودخانه بهکار گرفته میشوند. حمل و نقل دریایی یک روش تجارت مهم برای دولتها و شرکتهای مختلف است. در بخشهای زیر، حمل دریایی کالا را بهطور کامل بررسی کردهایم.
روش حمل و نقل دریایی برای جابجایی کالا؛ مهمترین راه برای تجارت بینالمللی
سفرهای دریایی کوتاه، برخلاف حمل و نقل هوایی، برای اولینبار حدود 5000 هزار سال پیش بین دریانوردان هند و پاکستان امروزی انجام شد. اولین نوع تجارت دریایی بین تمدنهای مختلف حداقل 2 هزار سال پیش انجام شد. ادویهجات جزو اولین محمولههای تجاری بودند که از عربستان به مصر وارد میشدند.
حال باید بدانید حمل و نقل دریایی چیست؟ حمل و نقل دریایی یعنی، جابهجایی افراد و کالا روی دریاها، کانال، اقیانوس، رودخانه و چشمهها به وسیله قایق، کشتی و دیگر شناورها. حمل و نقل دریایی بیشتر برای کالاهای سنگین استفاده میشود. زیرا طولانی شدن زمان سفر دریایی برای افراد قابل توجیه نیست.
انواع حمل و نقل دریایی؛ روش حمل و نقل دریایی برای تجارت بین المللی
هانزا، شرکت حمل و نقل بین المللی است که خدمات گستردهای در زمینه حمل محموله از مرزهای آبی عرضه میکند. کالا و مواد متنوع با روشهای مختلفی از طریق شناورها جابهجا میشوند. تفاوت بین روشهای حمل و نقل دریایی به نوع محموله و شناور و همچنین مبدا و مقصد بستگی دارد. انواع حمل و نقل دریایی شامل چارترینگ، فلهای، ترانشیپ، گروپاژ و کراس استافینگ است. این روشها و اصطلاحات حمل و نقل دریایی را در ادامه بررسی کردهایم.
1- حمل محموله دریایی به روش چارترینگ؛ اجاره دربست کشتی
در روش چارترینگ (Chartering)، کشتی بهطورکامل و دربست برای انتقال محمولههای حجیم کرایه میشود. در چارترینگ محموله آبی فقط کالای یک مجموعه تجاری در کشتی قرار میگیرد و کشتی فقط یک مقصد خاص دارد. شرکت حمل و نقل دریایی هنزا ناو دریا بهعنوان یک شرکت حمل و نقل هوایی، زمینی، ریلی و ترکیبی این خدمات را نیز ارائه میکند.
2- حمل و نقل دریایی محموله فله؛ جابهجایی کالا با کشتیهای فلهبر
در حمل دریایی محموله فله (Bulk)، کشتیها موادی را جابهجا میکنند که امکان بستهبندیشان وجود ندارد. انواع مواد جامد و مایع فله با این روش جابهجا میشوند. مواد خشک، مایعات و حتی فرآوردههای نفتی و پتروشیمی در این دسته قرار میگیرند. بهطورکلی پیشنهاد میشود اگر قصد صادرات به انگلیس یا کشورهای دیگر را دارید، با کارشناسان هانزا برای انتخاب روش حمل و نقل مشورت کنید.
3- حمل دریایی ترانشیپ؛ نقل و انتقال محموله با کشتی و بندر واسطه
زمانی که حمل و نقل دریایی بین المللی کالا بهطور مستقیم از مبدا به مقصد امکانپذیر نباشد، ترانشیپ (Transship) انجام میشود. در این روش، کالا به یک بندر واسطه تحویل و در آنجا توسط یک کشتی دیگر بارگیری خواهد شد.
4- حمل ونقل دریایی کالا به روش گروپاژ؛ حمل گروهی محمولههای مختلف
در روش گروپاژ، شرکت حمل و نقل دریایی، گروههای مختلفی از کالاهای همگون را جابهجا میکنند. در واقع، شرکتهای باربری هنگام حمل کالا از همه ظرفیت کانتینر استفاده خواهند کرد. برای این کار، چندین قلم از یک نوع کالای همگون، مانند وسایل الکترونیکی یا مواد غذایی فاسدشدنی در یک کانتینر قرار میگیرند.
5- روش کراس استافینگ باربری دریایی؛ انتقال بار بین دو کشتی
در روش کراس استافینگ (Cross Stuffing) محموله از یک کشتی به کشتی دیگر منتقل میشود. این روش در شرایط تحریم و جابهجایی بین بنادر کوچک کاربرد دارد.
مزایای روش حمل ونقل دریایی برای جابجایی کالا؛ امنیت بالا با هزینه کمتر
روش حمل و نقل دریایی که برای جابجایی کالا برای تجارت بین المللی استفاده می شود. حمل و نقل دریایی بنا به چند دلیل خاص نسبت به سایر روشهای صادرات و واردات کالا محبوبتر است. یکی از مهمترین مزایای حمل بار دریایی، هزینه کمتر نسبت به روشهای زمینی و هوایی است. مدیران شرکتهای بزرگ جهانی برای کاهش هزینهها با شرکتهای حمل و نقل آبی مذاکره میکنند. علاوهبر این، در این روش، ثبات بیشتری در نرخ کرایهها دیده میشود.
همچنین با استفاده از خطوط کشتیرانی بینالمللی میتوان حجم بزرگی از کالا را جابهجا کرد. در آبهای آزاد امکان حمل محمولههایی به وزن 200 تا 500 هزار تن توسط کشتیهای مخصوص وجود دارد. حمل و نقل با کشتی از نظر سرقت یا سوانح غیرمنتظره امنیت فوقالعادهای دارد. کشتیهای باربری، تجهیزات مختلفی برای نگهداری از بار دارند.
اهمیت حمل و نقل دریایی و آگاهی از قوانین آن
در حوزه حمل و نقل دریایی، همه کشورها یک قانون واحد دارند. بههمین دلیل، یک تاجر از هر کشور و با هر زبانی میتواند از این خدمات بهصورت یکسان استفاده کند. شما میتوانید برای بررسی قوانین مربوط به تجارت کالای موردنظر خود از طریق حملونقل دریایی با هانزا، عضو سازمان بین المللی فورواردری، در تماس باشید.
تعیین نرخ حمل و نقل دریایی و عوامل تاثیرگذار در هزینهها
در شرکت حمل و نقل دریایی نرخ حمل دریایی براساس فاکتورهای مختلف تعیین میشود. نوع بار موردنظر در هزینه صادرات و واردات دریایی تاثیر دارد. برای مثال، نرخ اجاره کشتی حامل سوخت با شناور فلهبر تفاوت دارد. نکته دیگری که هنگام استعلام قیمت حمل دریایی باید موردتوجه قرار بگیرد، حجم بار است.
وزن و ابعاد محمولهها متفاوت هستند. همچنین برخی از کالاها و مواد نیاز به بستهبندی دارند. جابهجایی بعضی از محمولهها نیز با کانتینرهای خاصی انجام میشود. یک فاکتور مهم دیگر در هزینه حمل دریایی، مسافت بین مبدا و مقصد است که روی سوخت مصرفی تاثیر دارد. همچنین برای شرکتهای داخلی فعال در زمینه صادرات، نرخ دلار یک عامل مهم است. پیشنهاد میشود برای استعلام قیمت این روش، با شرکت حمل و نقل دریایی هنزا ناو دریا تماس بگیرید.
شرکت حمل و نقل دریایی هنزا ناو دریا، نماینده حرفهای کسبوکارهای بزرگ
حمل و نقل دریایی انتخاب اول بسیاری از کسبوکارها و سازمانها برای واردات یا صادرات است. این روش انتقال کالا و مواد اولیه امنیت بالایی دارد و هزینه آن نیز کاملا مقرونبهصرفه است. شرکت نمایندگی کشتیرانی هنزا ناو دریا با نام تجاری «هانزا» یک مجموعه باتجربه در زمینه امور حمل و نقل است. هانزا عضو اتاقهای بازرگانی ایران با کشورهای مختلف است.
هانزا در زمینه حمل و نقل دریایی، نمایندگی رسمی شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران را اخذ کرده است. خطوط کشتیرانی مشهور دنیا همکاری گستردهای با هانزا دارند. هانزا خدمات حرفهای صادرات یا واردات محموله به صورت خرده بار یا کانتینر دربست را به مدیران صنایع و بازرگانان عرضه میکند
سوالات متداول
حمل و نقل دریایی چیست؟
حمل و نقل دریایی پرطرفدارترین روش برای صادرات یا واردات در تجارت دنیا محسوب میشود. شرکتهای باربری آبی با شناورهای مختلف، انواع محموله را به بنادر بزرگ دنیا منتقل میکنند.
چرا حمل و نقل دریایی ارزان است؟
حمل و نقل با کشتی نسبت به روش هوایی یا زمینی ارزانتر است چون کشتیها، هزینه نگهداری و تعمیر کمی دارند. زیرساختها و موانع مختلف برای ایجاد مسیر آبی نسبت به حمل و نقل ریلی یا جادهای کمتر است.
بیمه حمل و نقل دریایی چه خسارتهایی را پوشش میدهد؟
بیمه حمل دریایی انواع خسارت را پوشش میدهد. خسارت خاص شامل حوادث غیرقابلپیشبینی مثل طوفان و شرایط نامناسب جوی هستند. خسارت عمومی نیز در قبال تصمیم ناخدای کشتی برای جلوگیری از ضرر و زیان بیشتر کاربرد دارد. برای مثال اگر برای جلوگیری از خسارت بیشتر، تعدادی محموله به دریا رها شوند، بیمه این ضرر را پوشش میدهد.
کدام روش حمل و نقل دریایی برای تجارت بین المللی مناسب تر است؟
انتخاب این روش کاملا بستگی به نوع بار و مقصد دارد. به همین دلیل، پیشنهاد می شود برای انتخاب بهینه ترین روش برای تجارت بین المللی با کارشناسان هانزا تماس بگیرید.
انواع حمل و نقل دریایی کدام است؟
روش های حمل و نقل دریایی چارترینگ، فله ای، حمل دریایی ترانشیپ و روش کراس استافینگ از انواع حمل و نقل دریایی برای تجارت محسوب می شود.